Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

#14.HÉT: TÁROLÓHELYSÉGEK - A garázs rendszerezése

52 hetes otthon szervező, rendszerező program

2016. április 03. - cukornita

14-garazs.jpg

A héten tovább folytatjuk a lakáshoz tartozó tárolóhelységek rendszerezését, mely múlt héten az alagsorral, pincével kezdődött,ezen a héten a garázs lesz középpontban, míg jövő héten a padlásra koncentrálunk majd.

 

logo2_kicsi_teglalap.jpgÚj vagy itt? Ez az garázs rendszerezős poszt részét képezi egy 52 hetes otthonszervező, rendszerező programnak, melyet Taylor Flanery , a HomeStorageSolution101 megalkotója hozott létre. Kattints ide, ha többet szeretnél megtudni a programról. Amennyiben szívesen megosztod véleményed, tapasztalataidat, itt csatlakozhatsz az Otthonszervező blog Facebook csoportjához, de ha csak egyszerűen szeretnél minden héten értesítést kapni az új bejegyzésről,akkor elég ha csak nyomsz egy like-ot az Otthonszervező oldalra.

1.Lépés: Selejtezés

Mint ahogy minden helységben eddig, itt is egy nagy lomtalanítással kezdjük.Szortírzva pakoljuk ki a garázsunkba felhalmozott holmikat.

  • szemét
  • adományozni való
  • eladni való
  • garázsban marad
  • elpakolni a lakás egy  másik helységébe (ha ez utóbbi mellett döntesz valamiről, menj el abba a helységbe, alakítsd ki neki ott a helyet, és pakold is oda)

 2.Lépés: Zónák tervezése

Garázsodat fejben oszd fel zónákra az szerint, hogy mit mire használsz.

Parkolás zóna

A fő prioritása a garázsnak hogy könnyen parkolhasd le itt az autódat.Épp ezért állj be most az üres garázsba, és krétával jelöld körbe a földön, mennyi hely szükséges ahhoz, hogy könnyedén parkolhass, és körbejárhasd az autód. Kényelmesen tudj belepakolni, kipakolni belőle, kényelmesen ki tudd nyitni az ajtókat ki - be szálláskor, anélkül, hogy bármit is el kelljen mozdítanod.Ezek után kiállhatsz a garázsból, hogy legyen helyed pakolászni, viszont a bejelölt részt üresen kell hagyd az autód számára.

0_5.jpg

 

Barkács zóna

A garázs az autó tárolásán kívül egyéb funkciókat is elláthat. Pl barkácsolás.Ha párod szeret barkácsolni, szerelgetni, akkor a garázsban kialakíthatsz e tevékenység számára egy helyet.Ideális a garázs végében falra szerelt polcokkal, akasztókkal,lehetőség szerint munkapaddal.

 

 

Tároló zóna

Egy másik funkciója lehet a garázsnak a tárolás.Általában a kint használatos dolgokat tároljuk itt, pl barbeque, kertészkedés, kerti bútorok stb, de akinek nincs pincéje vagy padlása, itt tárolja azokat a dolgokat is, melyek már nem valók a házba, de még szükségünk lesz rá.(Kinőtt játékok, bababútorok amik még jól jönnek majd a később születő tesónak, vagy felújításra váró kisbútorok)

Amikor a garázsban kialakítjuk a helyeket a különböző dolgok tárolására , a szemünk előtt mindig a garázs fő funkciója lebegjen, azaz, hogy kényelmesen tudjuk itt tárolni az autónkat.

0_6.jpg3.Lépés: Rendszerezd a garázsban tárolandó dolgokat

Nézd át a garázsban tárolandó tárgyakat.Csoportosítsd őket kategóriák szerint, a hasonló a hasonlóval elv szerint.Pl:

  • barkács cuccok
  • csavarok,szegek
  • elektromos kisgépek
  • kertészkedéshez, kerthez kapcsolódó kellékek
  • sport eszközök
  • egy egy szezonhoz kapcsolódó dolgok (karácsonyi dekor, medencetisztítás, barbeque)

0_8.jpg4.Lépés: Gondold át a tárolási lehetőségeidet!

Miután kategóriákba csoportosítottad az elpakolandó dolgokat, gondold végig, milyen tárolási lehetőségek állnak rendelkezésedre! Ne felejtsd el közben, hogy a föld nagy részét üresen kell hagyd, hisz itt kell parkolnod, így inkább polcokban, falra szerelhető akasztókban gondolkodj.

0_7.jpg

 

 

Apró csavaroknak, szegeknek

ajánlatos a kihúzható fiókos,

műanyag tároló.0_9.jpg

 

 

 5.Lépés: Címkézés

Címkézd fel a dobozokat, polcokat! Nem csak neked segít a címkézés a holmik megtalálásában, hanem a többi családtagnak is. És ami fontos, hogy nem csak megtalálni segít a rendszerben tartott dolgokat, de használat után a helyére visszatenni is. "Ahonnan elvetted, oda rakd vissza! " szabályt betartva tovább marad meg az általad felépített rendszer.

 

Mondd el, hogy haladsz!

Kíváncsi lennék, hogy haladsz az e heti kihívással. Ha volnának egyéb ötleteid esetleg, amiket szívesen megosztanál velem, várlak Facebook-on azOtthonszervező csoportba egy kis tapasztalat cserére, ötletelésre. Nagyon inspirálóak tudnak lenni az előtte-utána képek. Fotózz és oszd meg velünk! Nagyon szeretném, ha minél többen megosztanátok a véleményeteket az e heti kihívásról.

Amennyiben kedvet kaptál csatlakozni az 52 hetes otthon rendszerező programhoz, és szeretnél minden héten egy értesítést kapni az újabb és újabb heti kihívásokról, jelöld be az Otthonszervező oldalt, ahol minden héten hétfőn megosztásra kerül az aktuális heti feladat.Ebbe a programba bármikor be lehet kapcsolódni, mert akár a háztartási munkálatoknak, ennek sincs  se eleje se vége, egy állandó körforgásban működik hétről hétre, időnként ismétlődve.A program során a háztartás minden egyes területére kitérünk.Természetesen a kisebb lakással rendelkezők (mint jómagam is) hely hiányában nem tudnak minden egyes helyet az itt leírtak szerint kialakítani, de a cél az, hogy az itt leírt szempontok figyelembe vételével, egy átlátható, rendezett, és a legkönnyebben fenntartható rendet a saját lakásunkban (legyen az kicsi vagy nagy) kialakítsunk, azaz a maximumot hozzuk ki otthonunkból.

0_10.jpg

 

 

15-padlas.jpg

Jövő heti projekt:

Jövő héten tovább folytatjuk otthonunkhoz tartozó tároló helységeinek a rendszerezését és a  padlásra fókuszálunk majd.

 

 

Forrás:http://www.home-storage-solutions-101.com/   

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr268534500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása