Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

Pár szó az 52 hetes rendszerezős programról

2016. február 12. - cukornita

52 hetes Rendszerezős program hétről hétre egy éven keresztül. Ehhez nem kell semmilyen jubileumi időpont, bármikor be lehet kapcsolódni, a program összeállítója már pár éve végzi kisebb nagyobb változtatásokkal. KonMari elveivel ellentétes, viszont szint fenntartásnak, valamint FlyLady programba tökéletesen beilleszthető.

Szeretnél egy tiszta, rendszerezett lakásban élni?

A legtöbb ember szeretne :) Az 52 hetes rendszerezős program segít ebben.

Az évek alatt felhalmozódott dolgok tömkelege viszont nehezen tartható rendbe, valamint ha már rendetlen, igencsak nehéz egy éjszaka alatt rendbe rakni mindent.

52_hetes.jpg

Mi tart 52 hétig? És miért ne lehetne letudni egy éjszaka alatt a pakolást?

 

 

Legtöbbünknél egyszerűen képtelenség az otthonunkat teljes egészében ilyen rövid idő alatt rendszerezni, rendbe rakni, mivel az évek alatt felhalmozódott dolgok tömkelege szinte ellep minket.

Még ha egy csapat hivatásos rendrakó is jelenne meg a lakásunkban, mint azokban az otthont átalakító TV műsorokban, a legtöbbünkben nincs meg a rendszerezés avagy rendrakás rutinja kialakítva, így hamar tovaszállna a tökéletes rend látszata.

De,ami jó hír, a rend és rendrakás szeretete, a rendszerezés módszere tanulható, idővel megszokássá alakítható.

És itt jön a képbe az 52 hetes rendszerezős program. Hétről hétre a lakás különböző szegletére koncentrálunk.

Ha végig viszed becsületesen a programot, akkor elvileg az 52. hét végére kapsz egy rendbe szedett, átlátható otthont. Mivel nem egy két napos non-stop program, hanem egy heti rendszerességgel végezendő feladatsor, a rendrakás, rendszerezés, otthonod csinosítgatása beépül a minden napjaidba, A rutin dolgok pedig mint tudjuk simán és gyorsan mennek.És valójában ebben van a program lényege, hogy a rendrakás beleépüljön a mindennapi rutinunkba, ne tologassuk magunk előtt a tennivalókat.Egy hét áll rendelkezésünkre a feladatok elvégzésére, így mindenki a saját bioritmusához, munkabeosztásához,magánéletéhez igazíthatja a teendőket.

Mikor kezdődik az 52 hetes rendszerezős program? Túl késő hogy most belevágjak?

Ez a program egy folyamatos körforgás része. Mint ahogy mi magunk, és tárgyaink is magunk körül, melyek sokasága a rendetlenséget okozzák. Nem kell megvárd a következő január elsejét, nem kell megvárj semmilyen jeles évfordulót! Egyszerűen csak vágj bele akár most rögtön! 

Honnan tudom, hogy mikor mi a heti feladat?

Minden hétfőn fel fogom rakni ide az oldalra az aktuális heti programot.Itt tudod ellenőrizni, de akár Facebookon is csatlakozhatsz hozzám ide kattintva. Mivel én is most próbálom ki ezt a módszert (FlyLady program selejtezős-rendszerezős pontjaiba illesztve), akár meg is oszthatjuk egymással tapasztalatainkat, véleményeinket.

A heti beosztásért IDE kattints!

Az 52 hetes rendszerezős program összeállítója már 5.éve használja kisebb nagyobb változtatásokkal. Neki bevált, remélem nekünk is!

 

Megnevezném, hogy kitől származik ez a program, de sajnos az angol nyelvű oldalon, ahonnan eszt a programot elhoztam, nincs konkrét név megjelenítve, minden esetre

Forrás: http://www.home-storage-solutions-101.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr708388462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása