Hozzávalók:
- csirkecombok igény szerint, az én 5 literes lassúfőzőmben kb 1,2 - 1,3 kg fér bele.
- kevés zsiradék
- 200 gr barnacukor
- 1,5 dl szójaszósz
- 0,5 dl húsleves alaplé
- 1 evőkanál méz
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál fokhagymakrém
- 1 teáskanál vöröshagymakrém
- 2 evőkanál kukoricaliszt
Tálaláshoz a tetejére:
- szezámmag
- újhagyma zöldje apróra vágva
Elkészítés:
- A csirkecombokat kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk, kérgesítjük, majd a lassú főző edénybe tesszük.
- A többi hozzávalót a kukoricaliszt kivételével egy tálkában összekeverjük, majd a csirkecombokra öntjük.
- Jól összekeverjük, hogy mindenhol érje a szósz a húsokat.
- Bekapcsoljuk az edényt, LOW fokozat 4 óra
- Ha elkészült, a combokat sütőlemezre tesszük, és kicsit megprítjuk. Én a forrólevegős fritőzbene 2 percig szoktam pirítani.
- Az edényből a szószt egy kis edénybe töltjük, és forralni kezdjük.
- A két evőkanál kukoricalisztet két evőkanál vízzel elkeverjük, és ezt is a szószhoz tesszük, addig melegítjük együtt, amíg rottyan egyet.
- Rizzs, bulgur v quinoa köretet szoktam hozzá készíteni.
- Tálalásnál a csirkecombokra merünk a szószból, tetejére pedig egy kis pirított szezámmagot valamint apróra vágott újhagyma zöldjét teszünk.