Hozzávalók:
- 1 bögre paradicsom kockára vágva
- 2 bögre sárgarépa karikákra vágva
- 2 bögre burgonya felkockázva
- 1,5 bögre zellerszár 1-2 centisre vágva
- 1 vöröshagyma felkockázva
- 2-3 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 0,5 teáskanál oregano
- 0,5 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál Himalaya só
- 0,5 teáskanál bors
- 2 babérlevél
- 4 bögre hús alaplé
- 2 bögre víz
- 3 bögre paradicsomlé
- 1doboz kidney (tarka) bab lecsöpögtetve, kicsit megszárítva a levétől
- 1 doboz cannellii bab (fehér) lecsöpögtetve, kicsit megszárítva a levétől
- 1 doboz zöldbab lecsöpögtetve, kicsit megszárítva a levétől
- 1,5 bögre cukkini kockákra vágva
- 1 bögre pici csőtészta, vagy valami apró tészta, de ez el is hagyható
Elkészítés:
- Aprítsd fel a zöldségeket
- Rakd a CockPot lassúfőző edénybe a paradicsomot, répát,burgonyát,zellert,hagymát,fokhagymát,a fűszereket, babérlevelet. (Ez egy elég nagy adag leves, és mivel nekem csak 4,7 l-es, azaz 4 személyes a főzőm, ketté szoktam venni a hozzávalókat, fele megy csak a főzőedénybe, a másik felét meg úgy ahogy van, egybe lefagyasztom egy tépőzáras zacsiban, és legközelebb ha a férjem megkívánja ezt a levest - nálunk csak ő eszi- már csak elő kell venni a fagyóból, és mehet főzésre.)
- Add hozzá a hús alaplét, vizet, paradicsomlevet, majd zárd le az edényt, állítsd LOW fokozatra, 7 órára.
- Amikor lejárt, add hozzá a babokat, a cukkínit, a tésztát, és főzd tovább HIGH fokozaton 10 - 15 percet, amíg a tészta is megfő benne.
- Tálald pirítós kenyérrel.