A recept Pressure Cooking Pro gyorsfőzőedényen lett kipróbálva.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olíva olaj
- 10 dkg vaj
- 8 csirke felső comb
- 2 db nagyobb fej vöröshagyma felaprítva
- 20 dkg kis fejű gomba
- 1 dl vörös bor
- 1 dl paradicsom püré
- 2 dl csirke alaplé
- 2 db paprika apróra vágva
- 2 db paradicsom apróra vágva
- 1 szál lestyán felaprítva
- 1 teáskanál Hymálaja só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
- Kapcsold be a Pressure King Pro gyorsfőződet a STEW funkcióra, és fedő nélkül melegítsd össze az olajat és a vaj felét
- Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd pirítsd meg az olajon mindkét oldalukon kb 5 percig, majd szedd ki a húsokat egy tányérra, és tedd félre
- Tedd a főzőbe a maradék vajat, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd 5 percig
- Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és gombát, és pirítsd további 1 percig
- Tedd hozzá a paradicsompürét, a fűszernövényeket, az alaplét, és főzd 3 percig
- Tedd vissza a csirkecombokat
- Zárd le a főzőedény tetejét, állítsd a szelepet záró állásba,, nyomd meg a STEW gombot és állítsd az időzítőt 20 percre.
- Amint lejárt a program, oldd ki a szelepet, és ereszd ki a gőzt.
- Ha hosszú lével szereted, akkor már kész is, ha inkább a sűrűbb zaftot szereted, szedd ki a húsokat, és STEW funkcióval, fedő nélkül főzd el a vizet róla