Hozzávalók
- 1 doboz laktózmentes krémsajt
- 1 teáskanál szárított , darált vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított, darált fokhagyma
- 1 teáskanál mák
- 1 teásjanál pirított szezámmag
- 1-2 evőkanál mandula vagy zabtej
- 2 db kígyóuborka
- 1 cs szeletelt, füstölt lazac
- Díszítzéshez: kapribogyó, kaporlevél v metélőhagyma
Elkészítés:
- A krémsajtot egy közepes nagyságú tálban keverjük ki a szárított hagymákkal, mákkal és szezámmal.
- Adjuk hozzá a tejet, és turmixgéppel leverjük habosra.Krémsajttól függően, ha az állaga nem elég finom krémes, adjunk még hozzá egy kis tejet, hogy a krém habkönnyű legyen.
- A kígyóuborkát karikázzuk, kb 2 cm vastagra.
- Kenjük meg az uborka szeleteket a sajtos krémmel, tegyünk rá egy kis szeletelt füstölt lazacot, majd kapribogyóval, kaporlevéllel esetleg metélőhagymával díszítsük.