Hozzávalók: 
A tésztához:
- 4 db közepes nagyságú sült édesburgonya
- 110 gr zab
- 110 gr darált mandula
- 110 gr kakaó
- 1,2 dl juharszirup
- 10 db datolya (kimagozva)
- 5 evőkanál kókuszzsír felolvasztva
A mázhoz:
- 5 evőkanál kókuszzsír
- 5 evőkanál juharszirup
- 60 gr mandula v mogyoró vaj
- 55 gr kakaó
- 2 nagy kocka étcsoki
Elkészítés:
- A tésza hozzávalóiból aprítógépben egynemű masszát készítünk. Tipp: ha apránként adagoljuk a gépbe a hozzávalókat és nem egyszerre borítunk bele mindent, akkor gyorsabban és könnyebben megy.
- Ha túl sűrű lenne a massza, nyugodtan adhatunk hozzá vizet, csak a víz hozzáadása után is jól keverjük össze.
- Tegyük a masszát egy tepsibe, és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. (Én a DeLonghi Fritőzömbe szilikon formában, alsó felső sütés mellett, 4-es fokozaton szoktam sütni fél órán át)
- Ha megsült, szobahőmérsékleten hagyjuk kihülni.
- Közben a máz összetevőit egy kis lábasban addig hevítjük, amíg egy egynemű. krémet nem kapunk.
- A krémet a kihült sütire kenjük, és hűtőbe tesszük.
- Ha teljesen lehült, kockákra vágva tálaljuk.