Hozzávalók:
- 1 evőkanál zsiradék
- 6 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- 2 púpozott evőkanál piros paprika por
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 2 kg sertésláb (darabolt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 dl passata (paradicsompüré)
- 2 db lecsópaprika apróra vágva vagy ledarálva
- 2 db paradicsom apróra vágva
(Ha nincs kéznél friss paradicsom és paprika, helyettesíthetjük 1 üveg konzerv lecsóval is.)
Előkészítés:
- A körmöket tisztítsd meg, darabold fel
- Egy serpenyőben, forró zsiradékon pirítsd fel a hagymát, barnulásig
- Tedd hozzá az összes hozzávalót, és első forralásig rottyantsd össze
- Ebbe a sűrű fűszeres, zöldséges mixbe forgasd bele a körmöket
- Ha később szeretnéd majd ezt az ételt főzni, így egy az egybe tedd be egy nagyobb tépőzáras zacsiba, és mehet a fagyóba, később pedig, kiengedés után folytasd az alábbiakat.
- Szedd külön a húsokat a szószból egy tálra
- A CrockPot lassúfőző edényed aljára öntsd a szószt, majd a tetejére mehetnek a körmök is.
- Zárd le a z edényt, és kezd el főzni LOW fokozaton 10 - 12 órát.
- Amint lejárt a program, látni fogod, hogy a csülök tetején sok a "zsíros víz".Én ezt le szoktam egy levesszedő kanállal szedni, így az alján marad csak a sűrű, finom hagymás zaft.