Hozzávalók:
- 4 db báránylábszár
- Só
- Bors
- 1 marék petrezselyem apróra vágva vagy 1 evőkanál szárított petrezselyem
- 6 gerezd fokhagyma szétnyomva
- Fél evőkanál oregano
- Fél citrom reszelt héja
- 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
- 1 közepes sárgarépa karikára vagy 4-5 centis hosszúságú vékony hasábokra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 dl marhahús alaplé
Elkészítés
- A marhalábszárakat sózd és borsozd be, majd tedd be a SlowCooker főzőedényedbe
- Szórd meg a petrezselyemmel, az oreganoval, a citromhéjjal, és tedd hozzá a fokhagymát.
- Egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon a hagymát amíg üveges nem lesz
- Tedd hozzá a sárgarépát, és együtt is pirítsd, amíg a hagyma be nem barnul
- Öntsd hozzá a bort és az alaplevet és folyamatos kevergetés mellett addig tartsd a tűzön, amíg fel nem forr
- Ha kész, az egészet öntsd a húsra
- Állítsd a főzőedényt Low fokozatra, az időzítőt pedig 8 órára.
High fokozaton a főzési idő feleződik.Tálalásnál Locsold meg a húst a főzőben lévő szósszal.