Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
 - 6 evőkanál porcukor
 - 10 dkg margarin
 - 6 evőkanál finomliszt
 - fél csomag sütőpor
 - 2 evőkanál keserű kakaópor
 
Krém:
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
 - 3 dl tej
 - 25-30 dkg porcukor
 - 20 dkg margarin
 - 50 dkg gesztenyemassza
 - 2 evőkanál rum
 
Tetejére:
- 4 dl felvert habtejszín vagy Hulala
 - díszítésnek kakaópor
 
Elkészítés:
- A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
 - Felolvasszuk a margarint, és amikor már nem meleg, de még folyós, belecsorgatjuk a tojásos masszába. és jól összekeverjük.
 - Rászitáljuk a liszt és kakaó keverékének 1/3 - át.
 - A felvert tojásfehérje habjának szintén 1/3-át rákanalazzuk, és az egészet összekeverjük
 - Újabb réteg kakaós lisztkeveréket szórunk rá, és újabb adag tojáshabot keverünk hozzá, majd ugyanígy járunk el a 3. résszel is.
 - Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
 - 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
 - A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
 - A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a lehűlt pudingot is.Jól elkeverjük, rummal ízesíthetjük.
 
A torta összeállítása:
Tortalap -> Gesztenyés krém - > Felvert tejszínhab -> kakaóporral díszitjük
