Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

Gesztenyetorta

2016. március 22. - cukornita

gesztenyetorta.jpgHozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor

Krém:

  • 1 cs. vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum

Tetejére:

  • 4 dl felvert habtejszín vagy Hulala
  • díszítésnek kakaópor

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  2. Felolvasszuk a margarint, és amikor már nem meleg, de még folyós, belecsorgatjuk a tojásos masszába. és jól összekeverjük.
  3. Rászitáljuk a liszt és kakaó keverékének 1/3 - át.
  4. A felvert tojásfehérje habjának szintén 1/3-át rákanalazzuk, és az egészet összekeverjük
  5. Újabb réteg kakaós lisztkeveréket szórunk rá, és újabb adag tojáshabot keverünk hozzá, majd ugyanígy járunk el a 3. résszel is.
  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
  8. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és  hagyjuk kihűlni.
  9. A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a lehűlt pudingot is.Jól elkeverjük, rummal ízesíthetjük.

A torta összeállítása:

Tortalap -> Gesztenyés krém - > Felvert tejszínhab -> kakaóporral díszitjük

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr48512086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása