Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 10 dkg margarin
- 6 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
Krém:
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25-30 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
Tetejére:
- 4 dl felvert habtejszín vagy Hulala
- díszítésnek kakaópor
Elkészítés:
- A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
- Felolvasszuk a margarint, és amikor már nem meleg, de még folyós, belecsorgatjuk a tojásos masszába. és jól összekeverjük.
- Rászitáljuk a liszt és kakaó keverékének 1/3 - át.
- A felvert tojásfehérje habjának szintén 1/3-át rákanalazzuk, és az egészet összekeverjük
- Újabb réteg kakaós lisztkeveréket szórunk rá, és újabb adag tojáshabot keverünk hozzá, majd ugyanígy járunk el a 3. résszel is.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
- A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a lehűlt pudingot is.Jól elkeverjük, rummal ízesíthetjük.
A torta összeállítása:
Tortalap -> Gesztenyés krém - > Felvert tejszínhab -> kakaóporral díszitjük