Hozzávalók:
-
4 db cukkíni
-
½ bögre reszelt Parmezán sajt
-
½ teáskanál oregano
-
½ teáskanál bazsalikom
-
¼ teáskanál szárított fokhagyma
-
Himalája só és bors, ízlés szerint
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 evőkanál friss petrezselyem levél
Elkészítés: .
-
Melegítsük elő a sütőt 180 °C- ra.
-
A tepsit vékonyan kenjünk meg olívaolajjal.
-
Vágjuk fel négy részre hosszanti irányban a cukkíniket, és helyezzük a tepsire.
-
Egy kis tálkába keverjük össze a reszelt Parmezánt, az oregánót,a bazsalikomot és szárított fokhagymát, valamint keverjük hozzá a sót és borsot is a nekünk tetsző mennyiségben.
-
Az előkészített cukkíniket szórófejes olajos flakonból szórjuk be egy kis olajjal, (ha nincs ilyenünk, süti ecsettel, vékonyan kenjük le), majd jó vastagon szórjuk rá a korábban bekevert Parmezános fűszerkeveréket.
-
Toljuk be a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép barnás nem lesz.(Kb 15 perc kell neki.)
-
Frissen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.