Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

MARLENKA GOLYÓ

2018. augusztus 04. - cukornita

Hozzávalók:marlenka.jpg

- 10 dkg cukormentes keksz
- 2 x 5 dkg darált dió (
- 3 ek. méz
- 2-3 ek. mandula tej
A krémhez:
- 15 g fehérje
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 ek. mandula tej


Elkészítés:

A golyókhoz a hozzávalókat (a dió felét meghadjuk a hempergetéshez ) jól összegyúrjuk.

A krémet kikeverjük.

A masszából golyót formázunk, ujjunkkal a közepébe egy kis mélyedés fúrunk, megtöltjuk krémmel, majd elsimítjuk a lyukat, és szabályos golyókat formázunk. Belehempergetjük a maradék darált dióba.

Cukkinifasírt

cukkinifasirt.jpgHozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • só, őrölt bors
  • 2 ek. frissen reszelt parmezán
  • darált szerecsendió
  • 5-6 tönköly liszt
  • 150 g ricotta
  • 150 g zsenge cukkini nagyobb lyukú reszelőn lereszelve
  • Sütéshez kevés olívaolaj


Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összekeverjük (ha a végeredmény túl lágy lenne, tehetünk még bele egy kevés utifűmaghéjat)
  2. A masszából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk,
  3. Forró levegős fritőzben olajjal megkenve megsütjük.

Teriyaki szósz

Egyik kedvenc szószunk a teriyaki szósz.Ezzel lehet húst pácolni, majd megsütni, de akár egy szelet natur csirkemellet is leönthetünk vele.

Hozzávalók: teriyaki_sauce.jpg

  • 2,5 dl víz
  • 5 evőkanál barnacukor v ennek megfelelő édesítő
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 nagy cikkely fokhagyma pürésítve
  • 0,5 teáskanál gyömbér pürésítve
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés: 

  1. Az összes hozzávalót a kukoricaliszt kivételével egy kis edényben elkezdjük felforralni.
  2. Ha felforrt, a kukoricalisztet egy kis hideg vízzel elkeverjük, és a forró szószunkhoz öntjük.
  3. Sűrűsödésig forraljuk.

 

 

Tejberizs lassúfőzőben

ricepuding.jpgHozzávalók:

  • 100 gr puding rizs
  • 100 gr cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 l tej

Elkészítés:

  1. Vajjal vékonyan kikenjük a lassúfőző edényünket
  2. Minden hozzávalót belerakunk az edénybe és jól elkeverjük.
  3. HIGH fokozat 4 óra
  4. Ha elkészült, aszalványokat tehetünk bele, vagy megszórhatjuk kakaóval, esetleg fahéjjal, de magában is nagyon finom.

 

 

Overnight Zabpehely gránátalmával

overnightm_oat.jpg

Hozzávalók:

 

30 gr zabpehely

1 adag fehéje

mandulatej

2 teáskanál chiamag

gránátalma

Saffi Fahéjas almás quinoa

mogyoróvaj

 

Elkészítés:

 

A zabpelyhet elkeverem a fehérjével és egy kis mandulatejjel. Egy kis üveg aljára tesszük a chiamagot, rá a zab keverék, majd egy gránátalma kikapart és szűrőben lecsöpögtetett belseje. Erre mehet a fahéjas almás quinoa müzli, 1 teáskanál mogyoróvaj és kész is. Hűtőbe tesszük, egy éjszakán át állni hagyjuk, reggelire fogyasztjuk.

 

süti beállítások módosítása