Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

A tökéletes csokimáz

Recept

2016. november 13. - cukornita

Ma úgy alakult, hogy a karácsonyi kekszek egyikét készültem megsütni, de sajnos csak késő délután ébredtem rá, hogy mindegyik keksz tésztája hűtőben pihentetést ír kiszúrás előtt.Na erről bizony lekéstem, mert nem akartam éjfélig sütögetni.A családnak viszont be lett ígérve a csokis keksz.Na és mi az ami gyorsan megvan? Hát persze hogy a darált kekszből készült sport szelet. Igen ám, de arra máz is kell, persze ahhoz meg étcsoki is kell, ami nem volt itthon.

csokimaz.jpgÉs akkor beugrott, hogy Anyukám nem mindig használt Katica tortabevonót.Meg is találtam a szakácskönyvében az alábbi csokibevonó receptet, mely nem igényel sok mindent, és hát most meg is fogadtam, hogy soha többet nem használok ezentúl torta bevonáshoz étcsokit vagy tortabevonót, mert ezzel a receptúrával sokkal egyszerűbb.

Tovább

Kezdd a plüssfigurákkal a játékok selejtezését!

Tippek

A játékok közül általában a plüssfigurák igénylik a legtöbb helyet.Nem csak azért, mert ezekből általában több is van, mint bármi másból, hanem mert jó sok akármivel ki is vannak! Ha a szobáját kezdi kinőni a gyermeked, és a játékokat kénytelen vagy leredukálni hely hiányában, mindig kezd a plüss figurákkal, így egyből nyersz egy kis plusz helyet.Ezek után már csak arra figyelj, hogy ha egy új plüss bejön, egynek mennie kell.

plussfigurak.jpg

Lejárt szavatosságú kozmetikumok? Ki vele!

Ne legyen bűntudatod leselejtezni a lejárt szavatosságú kozmetikumokat, ugyanis ezen termékek hatékonysága csökken, sőt, bőr irritációt, fertőzést is okozhat! És feltételezem nem akarod kitenni magad ennek a rizikónak. Miért is tartanád meg őket?

makeup_1.jpg

Kozmetikumok selejtezéséről és rendszerezéséről itt olvashatsz bővebben. 

Miden reggel ágyazz be!

Tippek

Talán meglepő, de az egyik fontos tipp a rendezett lakáshoz vezető úton, hogy minden reggel ágyazz be! Lehet hogy sietősek a reggelek, és úgy érzed, semmire sincs elég időd, de gondolj csak bele! Megfogni azt a takarót, és leteríteni a az ágyra, majd megigazítani a párnákat két percnél nem telnek többe, és kész is vagy vele. Még ha ágytakaróval is letakarod, az sincs több 3 percnél reggelente. Abban, hogy 7-kor csörög az óra vagy 6:57-kor, van különbség ? Szerintem nincs. És hidd el, megéri ez a 3 perces tevékenység. Egy hálószobában a szépen bevetett ágy látványa rend és tisztaság látványát kelti, jobban néz ki és te is jobban érzed majd magad tőle.

double_bed_1.jpg

süti beállítások módosítása