Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

A tökéletes csokimáz

Recept

2016. november 13. - cukornita

Ma úgy alakult, hogy a karácsonyi kekszek egyikét készültem megsütni, de sajnos csak késő délután ébredtem rá, hogy mindegyik keksz tésztája hűtőben pihentetést ír kiszúrás előtt.Na erről bizony lekéstem, mert nem akartam éjfélig sütögetni.A családnak viszont be lett ígérve a csokis keksz.Na és mi az ami gyorsan megvan? Hát persze hogy a darált kekszből készült sport szelet. Igen ám, de arra máz is kell, persze ahhoz meg étcsoki is kell, ami nem volt itthon.

csokimaz.jpgÉs akkor beugrott, hogy Anyukám nem mindig használt Katica tortabevonót.Meg is találtam a szakácskönyvében az alábbi csokibevonó receptet, mely nem igényel sok mindent, és hát most meg is fogadtam, hogy soha többet nem használok ezentúl torta bevonáshoz étcsokit vagy tortabevonót, mert ezzel a receptúrával sokkal egyszerűbb.

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

  1. Egy kis lábasban először  a cukrot és a kakaóport keverd össze
  2. Adj hozzá két kanál tejet és ezzel is nagyjából keverd össze
  3. Lassú tűzön kevergesd. Furcsa lesz, mert alig van benne folyadék, ezért nagyon nehéz kevergetni, de ahogy elkezd benne olvadni a cukor, egyre könnyebben megy majd, így a végén még tud egy picit rotyogni is.
  4. Ekkor vedd le a tűzről, és vagdoss bele 10dkg vajat.Kevergesd addig, amíg az egész egyneművé nem válik, és még azonal, melegen öntsd le vele a sütit.

Pár perc alatt kész, nagyon könnyű vele bánni, mert jól lehet önteni, ezáltal egységesen szétterül a tortán, tehát nem kell simítgatni, hogy sima bevonat legyen.Hűtőbe téve nagyon hamar megszilárdul, és nem törik.

Jah, és Isteni finom! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr648844678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása