Hozzávalók:
- 1 kg hús (lehetőség szerint vadhús, de ha nincs , én marhahússal szoktam elkészíteni)
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál mustár
- 2 teáskanál cukor
- 2 db babérlevél
- 4 db sárgarépa
- 2 db zöldség
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál kukoricaliszt
Elkészítés:
- A húst szeleteld fel, majd szórd meg sóval és borssal mindkét oldalát.
- Fogj egy serpenyőt, tégy egy kis olajat az aljára, és pirítsd meg a hússzeleteket mindkét oldalukon, kérgesedésig, majd szedd ki egy tányérra.
- A zsiradékon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.
- Tisztíts meg a répát és fehérrépát zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa) és főzd meg. PressureKingPro gyorsfőzőben 1,5 dl víz alulra, tálcára a zöldségek, STEAM program 6 perc.
- Amíg a zöldség párolódik, 1 evőkanálnyi olajon olvaszd fel a cukrot, add hozzá a mustárt.
- A megfőtt zöldségeket és a hagymákat turmixold össze, keverd hozzá a mustáros cukrot, 4 dl vizet, és az 1 dl vízben elkevert 1 ekanál kukoricalisztet, majd forgasd bele a húsokat is. (Ha előre készítem az ételt, akkor ennél a pontnál szoktam a fagyasztóba tenni, vagy ezt a szószt szoktam üvegekbe tölteni, és befőző automatával elrakni.)
- Ha ezzel kész vagy, mehet a CrockPot lassúfőző edénybe, LOW fokozat, 6 óra.
- Ha lejárt a program, keverjük hozzá a tejfölt is, és kapcsoljunk még rá egy fél órát.
- A tejfölt csak a program lejárta után keverjük hozzá, és így melegítsük még egy fél órát.
Készíthetjük gyorsfőző edénybe is, ilyenkor belekeverhetjük egyből a tejfölt is, MEAT funkció, 25 - 30 perc, hústól függően.
Burgonyagombóccal vagy zsemlegombóccal tálaljuk.