Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl víz
- 1 evőkanál barna cukor
- fél teáskanál reszelt gyömbér (szárított is jó)
- 2 evőkanál kukorica liszt
- 3 evőkanál víz
- 3 szál újhagyma zöldje 2-3 centis darabokra vágva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A marhacsíkokat sózd be, borsozd be
- Tedd az olívaolajat a gyorsfőző edényedbe
- STEW funkción melegítsd fel, és tedd bele a hús csíkokat, és picit pirítsd meg. Ha picit megpirultak, a húsokat szedd ki egy tányérra, és rakd félre.
- Az edényben maradt zsiradékba dobd bele a fokhagymát, a szójaszószt,1 dl vizet, a cukrot és a gyömbért.
- Főzd őket össze (kb 1 perc), majd tedd vissza a húsokat a alattuk felgyülemlett lével együtt.
- Zárd le az edényt, és állítsd be zárt szelep, MEATH funkció, 12 perc.
- Ha lejárt, gyorsba oldd ki a szelepet, vedd le az edény tetejét.
- Egy kis tányérkába keverd össze a kukoricalisztet és a vizet, és öntsd bele az edénybe.
- Fedő nélkül STEW funkció mellett kavargatva egy percig sűrítsd be.
- El is zárhatod az edényt, keverd bele a zöld hagymaszár darabokat, és kész is.
- Rizst, párolt zöldségeket adhatunk mellé köretnek
Elkészítési idő:
Előkészületekkel és a rizses, párolt zöldséges körettel kb 20-25 perc.