Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

PRESSURE COOKER - Mongol marhacsíkok

Pressure King Pro Cooker: Elektromos gyorsfőző kukta, melyben akár egy fél óra alatt is összedobhatunk egy meleg ételt. Használatával 80%-kal csökken a főzés ideje, ezáltal több időnk szabadul fel minden más egyéb tevékenységre.

2016. szeptember 27. - cukornita

mongol_marhacsikok.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • fél teáskanál reszelt gyömbér (szárított is jó)
  • 2 evőkanál kukorica liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 3 szál újhagyma zöldje 2-3 centis darabokra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A marhacsíkokat sózd be, borsozd be
  2. Tedd az olívaolajat a gyorsfőző edényedbe
  3. STEW funkción melegítsd fel, és tedd bele a hús csíkokat, és picit pirítsd meg. Ha picit megpirultak, a húsokat szedd ki egy tányérra, és rakd félre.
  4. Az edényben maradt zsiradékba dobd bele a fokhagymát, a szójaszószt,1 dl vizet, a cukrot és a gyömbért.
  5. Főzd őket össze (kb 1 perc), majd tedd vissza a húsokat a alattuk felgyülemlett lével együtt.
  6. Zárd le az edényt, és állítsd be zárt szelep, MEATH funkció, 12 perc.
  7. Ha lejárt, gyorsba oldd ki a szelepet, vedd le az edény tetejét.
  8. Egy kis tányérkába keverd össze a kukoricalisztet és a vizet, és öntsd bele az edénybe.
  9. Fedő nélkül STEW funkció mellett kavargatva egy percig sűrítsd be.
  10. El is zárhatod az edényt, keverd bele a zöld hagymaszár darabokat, és kész is.
  11. Rizst, párolt zöldségeket adhatunk mellé köretnek

Elkészítési idő:

Előkészületekkel és a rizses, párolt zöldséges körettel kb 20-25 perc.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3111746969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása