Hozzávalók:
- 4 db nagyobb csirkemell filé kockákra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 dl szójaszósz
- Fél dl házi kechup
- 2 teáskanál szezámolaj
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál darált piros paprika
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 3 evőkanál víz
- 2 újhagyma zöldje apróra vágva
- Pirított szezámmag tálaláskor a tetejére
Elkészítés:
- A csirkemell kockákat sózd és borsozd meg
- A főzőedényt STEW funkción indítsd el
- Tedd bele a hagymát, a fokhagymát és a csirkemellet, és pirítsd kb 2 percet.(hús fehéredéséig)
- Add hozzá a szójaszószt, kechupot, darált paprikát, keverd össze és kb 1 percig pirítsd tovább.
- Zárd le az edényt, zárd le a szelepet, és MEATH funkción 5 percig főzd.
- Amikor lejárt, gyorsba oldd ki a szelepet, vedd le a fedelét, indítsd el a STEW programot, és add hozzá a mézet és a szezám olajat, keverd össze
- 1 kis tányérba keverd össze a kukoricalisztet és a vizet, borítsd az edénybe, és kevergetve főzd össze kb 1 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
- Ha kész, zárd el a főzőedényt, majd keverd bele az apróra vágott zöldhagymát.
- Rizzsel tálald, megszórva a tetejét egy kis pirított szezámmaggal.
Elkészítési idő:
Körettel együtt kb 20 perc.