Hozzávalók:
- 1,3 kg marharostélyos
- kevés liszt
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 bögre marha alaplé
- 1/2 bögre száraz vörösbor
- 5 db közepes nagyságú burgonya felezve, majd hosszában negyedelve
- 3 db közepes nagyságú sárgarépa, 3-4 centis nagyságúra vágva
- 1 db vöröshagyma felezve, majd negyedelve
- 4 cikk fokhagyma pürésítve
- 1 evőkanál aprított mogyoróhagyma (shallot)
- 4 db babérlevél
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 20 dkg zöldbab
- só
- feketebors
A gravy mártáshoz
- 2 teáskanál vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A marha szeleteket sózd, borsod, majd szórd meg mindkét oldalán egy kis liszttel.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olíva olajat, és a húsokat pirítsd meg mindkét oldalukon, kb 3-4 percig, amíg barnás kérget nem kapnak.
- Amíg a hús pirul, öntsd a bort és a marha alaplevelet a SlowCooker főzőedényedbe, és keverd össze.
- Rakd bele a burgonyát,répát, hagymát, fokhagymát, mogyoróhagymát,babérlevelet és kakukkfüvet.
- Tedd a zöldségek tetejére a megpirított marha szeleteket.
- Tedd rá a főző tetejét, és kapcsold a főzőt High fokozatra, 3,5 órára.
- 3,5 óra után tedd bele a zöldbabot, és főzd további fél óráig.
Ha mindez kész, jöhet a gravy elkészítése
- Öntsd le egy kis tűzálló edénybe a hús levét.
- Add hozzá a vajat, és a lisztet, és kavargatás mellett forrald össze addig amíg egy krémes állagú mártás szerűség lesz belőle.
- Tálalásnál ezzel a mártással öntsd le a hús szeleteket.
Készítheted lassú fokozattal is, ha tovább leszel távol, ilyenkor a főzési időt állítsd duplájára.