Hozzávalók:
- 1 db nagyobb sárgarépa vékony szeletekre vágva
- 2 kg sertés oldalas kb 10 centis darabokra vágva
- olaj
- 2 közepes fej hagyma nagyon apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 4 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál barbecue szósz (ki is hagyható)
- 2 evőkanál darált pirospaprika
- 1 teáskanál piros paprikapor
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál barnacukor vagy nyirfacukor
- 1 kávéskanál kávéskanál só
Elkészítés:
- A sárgarépa szeleteke tedd a SlowCooker főzőedény aljába
- Serpenyőben kevés olajon kezd el pirítani a hagymát
- Amikor üvegesedik, tedd hozzá a szószokat, almaecetet,cukrot és sót, és forrald össze
- A szószba forgasd bele egyenként az oldalasokat, hogy a hús mindenhol szószos legyen, majd pakold bele a főzőedénybe.
- Borítsd a tetejére a maradék szószt.
- Lezárjuk az edényt, és Low fokozaton 6 órán keresztül sütjük.
- Ha kész, pár percre betehetjük az edényt a sütőbe, hogy egy kicsit mepirúljon a teteje, de anélkül is nagyon finom