Hozzávalók:
- 7-8 db közepes nagyságú burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 pohár víz
Elkészítés:
- Tégy egy pohárnyi vizet a gyorsfőző edényedbe
- Tedd bele a zöldség pároló tálcát
- Tedd rá a burgonyákat,zárd le a a főzőedényt, és állítsd a szelepet záró állásba, főzd 8 percen keresztül. Amint lejárt a 8 perces főzés, azonnal old ki a szelepet, és engedd ki a gőzt.
- Mialatt a burgonya fő, egy kis lábasban olvaszd össze a vajat, tejet, sót és fokhagymát, majd húzd le a tűzről.
- Vedd le a kukta tetejét, szedd ki a burgonyát egy tálba, törd össze, és fokozatosan keverd hozzá a fokhagyma-vaj-tej egyveleget.
Elkészítési idő:
10 perc, plusz a burgonyapucolás ideje