Hozzávalók:
- 1 db csirke (kb 1,5 kg)
Hús fűszerezéséhez:
- 4 teáskanál Himalaya só
- 2 teáskanál csemege paprikapor
- 1 teáskanál Cayenne-i bors
- 1 teáskanál hagymapor vagy 1 evőkanál vöröshagyma pürésítve
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0,5 teáskanál fokhagymapor vagy 2 teáskanál fokhagyma pürésítve
- 0,5 teáskanál fekete bors
Főzőedénybe:
- 1 nagyobb hagyma apróra vágva
- 4-5 db közepes méretű sárgarépa hosszában felébe vagy negyedébe vágva
- 4 db zeller szár 4-5 centis hosszúságúra vágva
- 2 cikk fokhagyma össze zúzva
- 1 egész citrom négy felé vágva
Elkészítés:
- A hús fűszerezéséhez a fűszereket alaposan keverd el egy kis tálkában, és rakd félre.
- A zöldségeket készítsd elő és tedd be a Slow Cooker főzőedény aljába.
- Az egész csirkét dörzsöld át a zúzott fokhagymával, majd a maradékot tedd be a csirke hasüregébe.
- Ezután kívül - belül dörzsöld be a csirkét a korábban bekevert fűszer keverékkel.
- Helyezd a citrom darabokat a csirke hasüregébe.
- Tedd az így előkészített csirkét a főzőedénybe a zöldségekre.
- Állítsd be a Slow Cooker-t lassú fokozatra, 6 órára. ( A főzési idő hossza függ a csirke nagyságától, és a főzőedénytől is, de ki lehet tapasztalni, hogy a tiéd hogy működik.)
- Ha lejárt a program, tedd át a csirkét egy tűzálló tepsire, és pirítsd normál sütőben 4-5 percet.