Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet tarja
- 4 szelet füstölt szalonna bevagdosva
- 3 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- paprika, bors, szerecsendió és só
Elkészítés:
- Teáskanálnyi olajban a szalonnát kisütjük, a pörcöket kiszedjük, félre tesszük.
- A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, sóval, borssal és szerecsendióval meghintjük. A szalonna zsírjában oldalanként kb. 2-2 perc alatt enyhén pirosra sütjük, kivesszük a zsiradékból, félretesszük.
- Ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintjük kevés pirospaprikával, beletesszük a zöldpaprikát, kicsit megsózzuk, összekeverjük.
- Miután a paprika kicsit összeesett, majd rátesszük a kisütött szalonnát és a hússzeleteket. Takarékon főzzük tovább lassan a saját levében, amíg a hús megpuhul
- A paradicsomszeleteket a főzés vége felé tesszük rá, amivel kb. még 10 percig főzzük.