Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

Töltött káposzta slow cooker

2018. október 24. - cukornita

 

20181024_191454.jpg

Hozzávalók

  • 1 fej savanyított káposzta
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 darab vöröshagyma 
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 teáskanál pirospaprika
  • 20 deka rizs
  • őrölt bors
  • häyi vegeta
  • lestyän
  • 1 kg darált hús
  • 1/2 kiló savanyú káposzta
  • 1/2 kg füstölt tarja
  • 1/2 kg füstölt kolbász 
  • 1 liter paradicsom szósz 
  • 1/2 liter víz

Elkészítés:

  1. A savanyított fejes káposztát leveleire szedjük, majd a középső vastag eres részét és torzsát kivágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuka, majd hozzáadjuk a felhevített olajhoz és pár perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd kihűtjük.
  3. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirospaprikával összekevert hagymát, a rizst ízlés szerint házi vegetát, lestyánt, sót, őrölt borsot és alaposan összekeverjük. Ezután Az elkészült töltelékkel meg töltjük az előkészített káposzta leveleket.
  4. A savanyú káposztát kissé kinyomkodjuk hogy ne legyen nagyon savanyú, majd felvágjuk a füstölt tarját nagyobb kockákra és a kolbászt karikákra vágjuk.
  5. Johet a slow cooker. Az aljába beletesszük a felkockázott tarját, majd rá terítjük a savanyú káposztát, ezután megszórjuk a kolbász karikákkal, majd ráhelyezzük a megtöltött káposztákat.
  6. A paradicsm szószt simára keverjük a vízzel (vagy akinek az van otthon,  használhat egyből másfél liternyi paradicsomlevet),és ráöntjük a káposztákra.
  7. Lezárjuk a SlowCookert, Low fokozat minimum 6 óra, de a 7-10 óra sem tesz kárt benne, sőt!
  8. Tálaláskor tányérra helyezzük a káposztát, mellé kanalazzuk a savanyú káposztát a füstölt tarjával és a kolbásszal, majd meglocsoljuk egy kis tejföllel.

Tökös Brownie - Pressure Cooker + Fritőz segítségével

tokos_brownie.jpg

Hozzávalók:

 

  • 150 gram datolyá (ha nincs, füge v mazsola is jó lehet, lényeg, hogy ragacsos és édes legyen) beletettem aprítógépbe, és elkezdtem aprítani, majd sorban egymás után hozzátettem a többi hozzávalót.
  • 350 gramm párolt tök (nálunk angolul butternut squash-nek hívják, nem tudom otthon mi a neve, de szerintem sütőtök is jó.)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 200 gramm juharszirup (ha nincs, méz is jó helyette)
  • 2 darab közepes tojás
  • 4 teáskanál vaníliakivonat 
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 200 gr gluténmentes liszt ( én most 100 gr kókusz lisztet és 100 gr gm zablisztet tettem bele
  • 6 evőkanál kakaó 
  • 100 gr pirított aprított mogyoró

Elkészítés:

  1. Mindet összekevertem az aprító géppel és szilikon tortaformába öntöttem a masszát.
  2. Az elektromos kuktám aljára tettem egy pohárnyi vizet és ebbe bele a szilikonos formában a "brownie" masszát.
  3. Hús programon 20 percre állítottam.
  4. mikor lejárt, kézzel feloldottam a szelepet és a szilikonos formát átraktam a fritőzbe.
  5. 2 percig alsó felső sütéssel kicsit meg szikkasztottam.
  6. Tetejére házi nutellát kentem, és megszórtam mogyi híján pirított mandulával és egy kis puffasztott amatántot is tettem rá.

 

süti beállítások módosítása