Otthonszervező

PRESSURE COOKER - Gombás csirkepaprikás

Pressure King Pro Cooker: Elektromos gyorsfőző kukta, melyben akár egy fél óra alatt is összedobhatunk egy meleg ételt. Használatával 80%-kal csökken a főzés ideje, ezáltal több időnk szabadul fel minden más egyéb tevékenységre.

2016. szeptember 23. - cukornita

gombas_csirkepaprikas.jpg

A recept Pressure Cooking Pro gyorsfőzőedényen lett kipróbálva.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg vaj
  • 8 csirke felső comb
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma felaprítva
  • 20 dkg kis fejű gomba
  • 1 dl vörös bor
  • 1 dl paradicsom püré
  • 2 dl csirke alaplé
  • 2 db paprika apróra vágva
  • 2 db paradicsom apróra vágva
  • 1 szál lestyán felaprítva
  • 1 teáskanál Hymálaja só
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés:

  1. Kapcsold be a Pressure King Pro gyorsfőződet a STEW funkcióra, és fedő nélkül melegítsd össze az olajat és a vaj felét
  2. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd pirítsd meg az olajon mindkét oldalukon kb 5 percig, majd szedd ki a húsokat egy tányérra, és tedd félre
  3. Tedd a főzőbe a maradék vajat, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd 5 percig
  4. Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és gombát, és pirítsd további 1 percig
  5. Tedd hozzá a paradicsompürét, a fűszernövényeket, az alaplét, és főzd 3 percig
  6. Tedd vissza a csirkecombokat
  7. Zárd le a főzőedény tetejét, állítsd a szelepet záró állásba,, nyomd meg a STEW gombot és állítsd az időzítőt 20 percre.
  8. Amint lejárt a program, oldd ki a szelepet, és ereszd ki a gőzt.
  9. Ha hosszú lével szereted, akkor már kész is, ha inkább a sűrűbb zaftot szereted, szedd ki a húsokat, és STEW funkcióval, fedő nélkül főzd el a vizet róla

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr6411738535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.