Otthonszervező

SLOW COOKER - fokhagymás pulykacomb burgonyával

Reggel csak beállítjuk a slow cookert és amíg dolgozunk, ellátjuk a háztartást, vagy a családunkkal töltjük az időt, a Slow Cooker elkészíti az ételt.

2016. szeptember 19. - cukornita

sult_pulykacomb_burgonyaval.JPG

Hozzávalók:

  • 2 db kicsontozott pulykacomb
  • 1 kg burgonya felkockázva vagy karikázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj.
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál Himalaya só

 

Elkészítés:

  1. Az olíva oljat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal
  2. 1 evőkanálnyi olajat kiszedünk a tálkából, és ezen egy serpenyőbe a hús mindkét oldalát amíg egy kis kérge nem lesz,  kicsit megpirítjuk
  3. A felkockázott vagy karikázott burgonyát a SlowCooker főzőedényünk aljába tesszük. Pakolás közben rétegenként a burgonyákat is megkenjük a fűszeres olajjal.
  4. A krumpli tetejére tesszük a húst, és a maradék fűszeres olajjal leöntjük.
  5. Tehetünk még a tetejére karikára vágott vöröshagymát, de akár el is maradhat.

Sütési idő :

Low fokozaton 7 óra, vagy Hgh fokozaton 4,5 óra.

Ha lejárt a program, berakhatjuk pár percre grill alá hogy piruljon, de anélkül is nagyon finom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3011724283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.