Otthonszervező

SLOW COOKER - Báránylábszár Burgundy módra

Reggel csak beállítjuk a slow cookert és amíg dolgozunk, ellátjuk a háztartást, vagy a családunkkal töltjük az időt, a Slow Cooker elkészíti az ételt.

2016. szeptember 13. - cukornita

burgundy_baranylabszar.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db báránylábszár
  • Bors
  • 1 marék petrezselyem apróra vágva vagy 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 6 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • Fél evőkanál oregano
  • Fél citrom reszelt héja
  • 2 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 1 közepes sárgarépa karikára vagy 4-5 centis hosszúságú vékony hasábokra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 dl marhahús alaplé

Elkészítés

  • A marhalábszárakat sózd és borsozd be, majd tedd be a SlowCooker főzőedényedbe
  • Szórd meg a petrezselyemmel, az oreganoval, a citromhéjjal, és tedd hozzá a fokhagymát.
  • Egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon a hagymát amíg üveges nem lesz
  • Tedd hozzá a sárgarépát, és együtt is pirítsd, amíg a hagyma be nem barnul
  • Öntsd hozzá a bort és az alaplevet és folyamatos kevergetés mellett addig tartsd a tűzön, amíg fel nem forr
  • Ha kész, az egészet öntsd a húsra
  • Állítsd a főzőedényt Low fokozatra, az időzítőt pedig 8 órára.

High fokozaton a főzési idő feleződik.Tálalásnál Locsold meg a húst a főzőben lévő szósszal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2511701583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.