Otthonszervező

Slow Cooker - Egészben sült csirke

Reggel csak beállítjuk a slow cookert és amíg dolgozunk, ellátjuk a háztartást, vagy a családunkkal töltjük az időt, a Slow Cooker elkészíti az ételt.

2016. szeptember 11. - cukornita

egeszben_sult_csirke_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db csirke (kb 1,5 kg)

Hús fűszerezéséhez:

  • 4 teáskanál Himalaya só
  • 2 teáskanál csemege paprikapor
  • 1 teáskanál Cayenne-i bors
  • 1 teáskanál hagymapor vagy 1 evőkanál vöröshagyma pürésítve
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor vagy 2 teáskanál fokhagyma pürésítve
  • 0,5 teáskanál fekete bors

Főzőedénybe:

  • 1 nagyobb hagyma apróra vágva
  • 4-5 db közepes méretű sárgarépa hosszában felébe vagy negyedébe vágva
  • 4 db zeller szár 4-5 centis hosszúságúra vágva
  • 2 cikk fokhagyma össze zúzva
  • 1 egész citrom négy felé vágva

Elkészítés:

  • A hús fűszerezéséhez a fűszereket alaposan keverd el egy kis tálkában, és rakd félre.
  • A zöldségeket készítsd elő és tedd be a Slow Cooker főzőedény aljába.
  • Az egész csirkét dörzsöld át a zúzott fokhagymával, majd a maradékot tedd be a csirke hasüregébe.
  • Ezután kívül - belül dörzsöld be a csirkét a korábban bekevert fűszer keverékkel.
  • Helyezd a citrom darabokat a csirke hasüregébe.
  • Tedd az így előkészített csirkét a főzőedénybe a zöldségekre.
  • Állítsd be a Slow Cooker-t lassú fokozatra, 6 órára. ( A főzési idő hossza függ a csirke nagyságától, és a főzőedénytől is, de ki lehet tapasztalni, hogy a tiéd hogy működik.)
  • Ha lejárt a program, tedd át a csirkét egy tűzálló tepsire, és pirítsd normál sütőben 4-5 percet.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1611694479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.