Otthonszervező

Lecsós tarja

Ebéd

2016. február 16. - cukornita

Hozzávalók:00_4.jpg

  • 4 nagyobb szelet tarja
  • 4 szelet füstölt szalonna bevagdosva
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • paprika, bors, szerecsendió és só

Elkészítés:

  1. Teáskanálnyi olajban a szalonnát kisütjük, a pörcöket kiszedjük, félre tesszük.
  2. A hússzeleteket kicsit klopfoljuk, sóval, borssal és szerecsendióval meghintjük. A szalonna zsírjában oldalanként kb. 2-2 perc alatt enyhén pirosra sütjük, kivesszük a zsiradékból, félretesszük.
  3. Ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintjük kevés pirospaprikával, beletesszük a zöldpaprikát, kicsit megsózzuk, összekeverjük.
  4. Miután a paprika kicsit összeesett, majd rátesszük a kisütött szalonnát és a hússzeleteket. Takarékon főzzük tovább lassan a saját levében, amíg a hús megpuhul
  5. A paradicsomszeleteket a főzés vége felé tesszük rá, amivel kb. még 10 percig főzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr468393410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.