Otthonszervező

Parmezános sült cukkíni

Ebéd, vacsora, köret

2016. február 15. - cukornita

 



00_1.jpgHozzávalók:

  • 4 db cukkíni

  • ½ bögre reszelt Parmezán sajt

  • ½ teáskanál oregano

  • ½ teáskanál bazsalikom

  • ¼ teáskanál szárított fokhagyma

  • Himalája só és bors, ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál friss petrezselyem levél

Elkészítés: .

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C- ra.

  • A tepsit vékonyan kenjünk meg olívaolajjal.

  • Vágjuk fel négy részre hosszanti irányban a cukkíniket, és helyezzük a tepsire.

  • Egy kis tálkába keverjük össze a reszelt Parmezánt, az oregánót,a bazsalikomot és szárított fokhagymát, valamint keverjük hozzá a sót és borsot is a nekünk tetsző mennyiségben.

  • Az előkészített cukkíniket szórófejes olajos flakonból szórjuk be egy kis olajjal, (ha nincs ilyenünk, süti ecsettel, vékonyan kenjük le), majd jó vastagon szórjuk rá a korábban bekevert Parmezános fűszerkeveréket.

  • Toljuk be a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép barnás nem lesz.(Kb 15 perc kell neki.)

  • Frissen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr398389820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.