Otthonszervező

Háztartásbeli kihívások

Takarítószerek

15 perces lomtalanítás

2016. március 21. - cukornita

takaritas.jpg

logo2_kicsi_teglalap.jpgA 15 perces lomtalanítás című rovatban pici, egyszerű, nagyon rövid projektek vannak, melyek közül kedvedre válogathatsz. Időponthoz nincs kötve, bármikor elvégezheted, ha van egy röpke 15 perced.

 

 

Mai 15 perces lomtalanítás projektben a takarítószereket, takarítóeszközöket nézzük át. Első körben dobáljuk ki a kiüresedett flakonokat. Ha van olyan flakon, aminek az alján van még egy kicsi, és úgy gondolod, hogy még használható, akkor próbáld meg a legközelebbi takarításkor előbb azokat elhasználni. A jövőben pedig törekedj arra, hogy egyfajta takarítószerből csak egy flakon legyen megbontva,és ne halmozz fel egyszerre túl sokat belőlük.

Második körben ideje megszabadulni azoktól a szerektől, melyek régóta megvannak, de nem használod valamiért őket. Figyelj arra, hogyan szabadulsz meg tőluk. Ha ismersz valakit, akiről tudod hogy ilyet használ, egyszerű a dolgod, csak oda kell ajándékoznod neki. Amennyiben ez nem áll fenn, és ki kell dobnod, ügyelj arra, hogy hova dobod. Olvasd el figyelmesen a flakonon tájékoztatót, ugyanis némely takarítószer vegyi hulladéknak minősül, így nem rakhatod simán a háztartási hulladékok közé. Ha ez áll fenn, keresd meg a legközelebbi hulladékudvart, ahol leadhatod.

Amennyiben nincs külön jelzés erre vonatkozóan a flakonon, úgy elvileg a flakon tartalmát simán kiboríthatod a wc-be. Erre nem biztatnék senkit, de ha mégis úgy döntesz, hogy pl wc-n lehúzod, arra azért ügyelj, hogy ne mixeld őket, minden flakonürítés után húzd le a wc.t. PL a tisztítószerek egy része klórt, hypót tartalmaz, más része ammóniát.Arra mindig figyelj, hogy a kétfajta kemikália soha ne keveredjen, mert mérgező gázok szabadulhatnak fel.

A legtöbb takarítószeren nincs feltüntetve szavatossági idő, azt azonban tudnunk kell, hogy ezek a szerek is veszítenek erejükből egy idő után. Általánosságban elmondható, hogy 1 -2 évnél régebbi tisztítószerek használata nem javasolt.

Remélem, hogy ez a kis (max. 15 perces) lomtalanítós projekt meghozza a kedved, hogy akár az egész otthonodat, legalább ilyen pici lépésekben rendbe tedd.További 15 perces feladatok közül innen szemezgethetsz.

 

Amennyiben egy részletesebb, teljes háztartást rendszerező projektet keresel, az 52 hetes rendszerező programot javaslom, mely heti rendszerességgel jelenik meg az aktuális heti feladatokkal. A program - mint ahogy háztartásunk is- állandó körforgásban időről időre ismétlődik, így bármikor be lehet a programba kapcsolódni.Akár most is! A 2016-os beosztást itt találod hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonszervezo.blog.hu/api/trackback/id/tr28508296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása